Patiëntenorganisatie HUKAs voor niet melanoom huidkanker

07/03/2022

Vorige pagina

De Huidkanker Stichting (HUKAs) is de patiëntenorganisatie voor mensen met niet-melanoom huidkanker. De stichting bestaat sinds november 2019. Voorzitter is Jaap Touw, zelf al lange tijd huidkankerpatiënt. Een gesprek met een van de initiatiefnemers van de HUKAs.

Al 3 decennia ondergaat Touw allerlei soorten behandelingen voor zijn ziekte. In 2017 kreeg hij zelfs een hoofdhuidreconstructie. Die ingreep ging goed, maar korte tijd later waren er uitzaaiingen in het hoofdhalsgebied. Er volgde een moeilijke operatie in Rotterdam en een lange reeks bestralingen. “Bij een van mijn bezoeken aan het Erasmus MC vertelde afdelingshoofd prof. Nijsten mij dat er behoefte was aan een patiëntenorganisatie. Er was al wel de Stichting Melanoom, maar nog geen organisatie voor de grote groep mensen met bijvoorbeeld basaalcel- of plaveiselcelcarcinoom. Voor deze patiënten was het lastig om betrouwbare en actuele informatie te vinden en om in contact te komen met lotgenoten. Ik wilde mijn ervaringen delen met andere patiënten en zocht contact met mensen van verschillende instanties. Samen met dermatoloog dr. Sven van Egmond van het Erasmus MC is de oprichting van HUKAs ingezet. Inmiddels hebben we een klein team vrijwilligers.”

Meer informatie

Bron: Mednet, Lees het volledige artikel hier: https://www.mednet.nl/nieuws/huidkanker-stichting-voor-mensen-met-niet-melanoom-huidkanker/

Gerelateerde items

14/06/2021
Campagne De Huid
Lees meer
Campagne De Huid
11/02/2022
Cijfers niet melanoom huidkanker in 2021
Lees meer
Cijfers niet melanoom huidkanker in 2021