Masterclass #2 vergevorderd cutaan plaveiselcelcarcinoom

Vorige pagina

In mei 2021 werd de masterclass vergevorderd cutaan plaveiselcelcarcinoom #2 plaats. Deze masterclass is bedoeld voor dermatologen, internist-oncologen, (hoofd-hals)chirurgen en radiotherapeuten en gratis te bekijken via deze link.

Multidisciplinair

In Masterclass #2 wordt nieuwe casuïstiek besproken op het gebied van de behandeling van plaveiselcelcarcinoom door specialisten van het Radboudumc. Alle casussen worden besproken vanuit de multidisciplinaire invalshoek, namelijk dermatologie, (hoofd-hals)chirurgie, oncologie en radiotherapie.

De gastsprekers zijn allen verbonden aan het Radboudumc:

  • Satish Lubeek, dermatoloog, zet uiteen dat huidkanker de meest voorkomende kanker in Nederland is en een aanzienlijk deel daarvan betreft plaveiselcelcarcinoom.
  • Marye Boers-Sonderen, internist-oncoloog, legt uit dat er geen standaard behandeling voor plaveiselcelcarcinomen is. Dat betekent dat behandelaren samen op zoek moeten naar passende oplossingen.
  • Eric Dik, hoofd-halschirurg, vertelt dat wanneer mensen het hoofd-hals oncologisch centrum binnenkomen, de vraag wordt gesteld: waar ligt de grens?
  • Radiotherapeut Ellen Zwijnenburg biedt patienten ook alternatieven aan, zoals niks doen.

Vervolg masterclass #1

Deze masterclass is een vervolg op masterclass #1. Masterclass vergevorderd cutaan plaveiselcelcarcinoom #1 en #2 zijn onafhankelijk van elkaar te volgen. Heeft u ook interesse om masterclass #1 te volgen dan is deze hier on-demand voor u beschikbaar.

Meer informatie

De Masterclass is nu beschikbaar op Mednet.nl